Obiceiuri dinaintea nuntii

CEREREA IN CASATORIE

Daca v-ati gasit perechea si vreti ca alaturi de aceasta persoana sa va continuati viata, atunci este timpul sa treceti la fapte! 
 
Conventiile deceniilor trecute au fost uitate, astazi existand o multitudine de moduri de a-ti declara sentimentele si de a-i face persoanei iubite o surpriza si o zi de neuitat intr-o maniera originala. 
 
Cererea in casatorie trebuie insotita de un inel de logodna, simbol al legaturii vesnice.
 

INELUL DE LOGODNA

Inelul de logodna este oferit fetei, de obicei, in momentul cererii in casatorie, iar acceptarea acestuia inseamna un DA pentru petrecerea vietii impreuna. 
 
Cele mai des intalnite inele de logodna sunt din aur sau platina si nu s-ar numi inel de logodna daca nu ar avea si o piatra pretioasa. 
 
Pretul inelelor este direct proportional cu tipul si marimea pietrei pretioase. Magazinele de bijuterii au o oferta variata, pornind de la bugete reduse pana la bugete mai mari…
 

 PETRECEREA MIRESEI

O tendinta a ultimilor ani este petrecerea in cinstea miresei organizata de prietenele apropiate ale viitoarei mirese.
Petrecerea se desfasoara, de obicei in acelasi timp cu petrecerea burlacilor. Locul trebuie bine ales; poate fi un local inchiriat sau casa unei prietene. Din desfasuratorul petrecerii nu trebuie sa lipseasca jocurile cu tenta sexuala sau un picant numar de striptease masculin.
Contraindicatii: poate avea efecte secundare nedorite asupra soacrelor cu idei traditionale.
 

PETRECEREA BURLACILOR

Este un obicei din ce in ce mai des intalnit si la noi, este organizata cu cateva zile inaintea nuntii si participa numai baietii, prieteni ai mirelui. Petrecerea trebuie alimentata din belsug cu bauturi, iar locatia poate fi un club inchiriat (de striptease) sau in casa unui prieten, cu participarea obligatorie a cel putin unei stripteuse. 
Contraindicatii: poate da dependenta.
 

 PETRECEREA MIRILOR

Petrecerea mirilor este de fapt sarbatorirea cununiei civile, cand aceasta este in alta zi decat cea religioasa. Petrecerea este organizata de parintii si prietenii apropiati ai cuplului, ocazie cu care, invitatii aduc diferite cadouri viitorilor miri. Cuplurile mai petrecarete organizeaza astfel de evenimente cu cateva saptamani inainte de cununia civila si religioasa, chiar daca sunt in aceeasi zi.
 

SFATURI ORGANIZATORICE

Daca nu v-am convins sa apelati la serviciile unui event planner sau ale unei agentii de organizare, gasiti in continuare cateva sfaturi pentru organizarea si reusita unei nunti.

Delegati sarcini

Nu incercati sa organizati totul singuri. Angajati profesionisti competenti (DJ, cameraman, fotograf) si lasati detaliile in seama lor. Nu ar fi rau sa ascultati si sugestiile lor. Ei va pot impartasi din experientele lor si puteti evita greselile facute de alte cupluri.
 

Angajati profesionisti cu experienta

Este bine sa angajati pe cat posibil oameni cu experienta in domeniul nuntilor. Puteti cere referinte si material demo pentru a face o alegere cat mai buna. Insa prestatorii cu experienta vor percepe un tarif mai mare. Dar aceasta nu este o regula. Puteti gasi oameni experimentati la tarife rezonabile, dar si amatori la preturi exorbitante.
 

Planificati succesiunea evenimentelor

Ar fi indicat sa aveti un desfasurator al evenimentului, atat ca succesiune, cat si ca timp. De exemplu, cununia civila, cununia religioasa, sedinta foto etc. – ora si durata; intrarea aperitivului, valsul miresei – ora aproximativa. Dar nu fiti stricti. Lasati marje de timp pentru evenimente neprevazute.
 

Faceti alegeri din timp

Alegerea restaurantului, alegerea prestatorilor pentru nunta, alegerea hainelor nu trebuie lasata pe ultima suta de metri. Planificandu-le din timp, rezolvati nenumarate probleme care pot aparea. Prestatorii experimentati sunt cautati si angajati cu 6 – 8 luni inaintea evenimentului si altii chiar si cu un an.

Incercati sa fiti invitati si nu organizatori

Cu alte cuvinte puneti distractia pe primul plan. Pentru cei mai multi dintre noi, nunta este un eveniment unic in viata si atunci de ce sa nu va distrati. Desigur ca organizarea unui eveniment atat de complex poate avea ceva scapari, dar, cand voia buna este pe primul plan, multe dintre acestea nici nu se observa.

Recent Posts